Energieke Buurtschappen van start

06-06-2019 125 keer bekeken 0 reacties

Donderdag 6 juni neemt de coöperatie Energieke Buurtschappen de eerste twee zonnedaken officieel in gebruik. Dat vindt plaats aan de Waliënseweg in Huppel, waar 234 panelen op een dak van maatschap Reijmes-Tolkamp zijn geplaatst. Een belangrijk moment voor de initiatiefnemers en deelnemers.

Op een schuur van Hovawin BV van Marcel Höfkes aan de Vosseveldseweg zijn sinds 1 juni al 252 panelen operationeel via dit postcoderoosproject.

Het initiatief is van de werkgroep Hernieuwbaar Energie Collectief van de buurtschappen (BSV). Doel is een bijdrage te leveren aan het energieneutraal maken van de buurtschappen. Joop ten Dolle is een van de initiatiefnemers. "Het gaat niet om het faciliteren van grote investeerders, maar om buurtbelang en lokaal eigendom middels de coöperatie die we hebben opgericht voor mensen die geen panelen op eigen dak kunnen of willen plaatsen." In 2017 startte de werving van leden, die vorig jaar september hebben getekend als lid. "Dat het nu pas operationeel is, had deels te maken met capaciteitsproblemen bij Liander."

Thijs Huls van AGEM is als projectleider verbonden aan het project. "AGEM ontzorgt ons met hun kennis. Gezamenlijk brengen we mensen bijeen die willen bijdragen aan energietransitie door samen energie op te wekken en daar samen van te profiteren." Het zonnedak aan de Waliënseweg levert jaarlijks 65.000 kWh.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van Energieke Buurtschappen: www.energiekebuurtschappen.nl.

 

Bronvermelding: Winterswijkse Weekkrant. Het volledige artikel is te lezen op:

https://www.winterswijkseweekkrant.nl/nieuws/algemeen/740064/energieke-buurtschappen-van-start-

0  reacties

Duurzaam Winterswijk - De toekomst maken we samen!

Duurzaam Winterswijk op Twitter! @DuurzaamWwijk