Duurzaamheid bij Hesselink Koffie

29-04-2019 87 keer bekeken 0 reacties

Bij Hesselink Koffie speelt duurzaamheid een zeer belangrijke rol, in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Ze hoopt daarmee een inspiratiebron te zijn voor anderen, waardoor de wereld langzaamaan verder verduurzaamt. Dan is eerlijke koffie niet alleen voor nú weggelegd maar ook voor de toekomst.

Duurzaamheid begint bij Hesselink Koffie al bij de inkoop van koffie. Ze werken alleen samen met partijen die aangesloten zijn bij vooraanstaande koffiekeurmerken. Door deze samenwerkingen garanderen ze dat de koffieboeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en de koffiebonen op duurzame wijze worden geproduceerd. Echter, Hesselink Koffie verduurzaamt niet alleen over de ‘landsgrenzen’ heen, maar wil ook haar steentje bijdragen aan een lokale duurzame leef-, woon- en werkomgeving.

Afval scheiden

Zo biedt Hesselink Koffie alle afval volledig gescheiden aan: bio, folie, papier en restanten. Ze zien niet alleen toe op milieuvriendelijke inzameling van het eigen afval, maar ook van hun klanten. De koffieverpakkingen kunnen ingezameld worden via het Plastic Hero inzamelprogramma. De grondstof die daaruit voortkomt, dient weer voor het maken van nieuwe producten.

Voor de recycling van papier en karton werkt Hesselink Koffie samen met Excelsior, de plaatselijke muziekvereniging in Winterswijk. Excelsior zamelt het papier en karton in tegen een kleine vergoeding. De opbrengsten daarvan komen volledig ten goede aan de muzikale jeugd.

Vernieuwbouwing

Onlangs is Hesselink Koffie gestart met de vernieuwbouwing van hun bedrijfspand. Hesselink Koffie gaat namelijk bouwen aan de duurzaamste koffiebranderij van Nederland met een BREAAM-certificering. De kennis die zij opdoen bij het verbouwen van het pand, willen ze graag met (lokale) ondernemers delen. Hesselink Koffie biedt collega-ondernemers dan ook de mogelijkheid om tijdens de verbouwing te komen kijken en zo zelf te ervaren wat het belang van duurzaam ondernemen is.

Door middel van de zonnepanelen op het dak, wekt Hesselink Koffie haar eigen energie op en koopt ze, als het nodig is, op donkerdere dagen haar energie groen in. Wanneer Hesselink Koffie een overschot aan energie heeft, dan geven ze dat terug aan de plaatselijke omgeving. Dit doen ze in samenwerking met AGEM (de Achterhoekse Groene Energiemaatschappij), dat werkt aan de ambitie om de Achterhoek in 2030 energieneutraal te maken.

Meer initiatieven

Hesselink Koffie blijft constant investeren in duurzame initiatieven en ontwikkelingen en steunt met alle liefde duurzame projecten. Hesselink Koffie wil dat iedereen gelukkiger wordt van koffie!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op https://www.hesselinkkoffie.nl/duurzaam/

Hesselink Koffie koffietrip Guatemala
Hesselink Koffie koffietrip Guatemala

 

0  reacties

Duurzaam Winterswijk - De toekomst maken we samen!

Duurzaam Winterswijk op Twitter! @DuurzaamWwijk