Groen dak gymzaal de Stegeman

May 19, 2020 419 keer bekeken 0 comments

Gymzaal de Stegeman heeft sinds vorige week een groen sedum dak van 208 m² groot. Een sedum dak verhoogt de isolatie waarde van het dak, ideaal bij de huidige warme zomers. Ook zorgt het voor geleidelijke afvoer van hemelwater. En brengt het extra groen rondom de school.

Naast het sedum dak zijn er meer duurzaamheidsmaatregelen verricht aan de gymzaal. Het dak is extra geïsoleerd (na-isolatie) met PIR isolatie van een Winterswijks bedrijf. Een gedeelte van het voegwerk is vernieuwd en het lood is vervangen voor een circulaire loodvervanger. Hiermee worden lekkages door vochtdoorslag voorkomen. De kruipruimte is na-geïsoleerd, de luchtbehandeling is vervangen en het hele klimaatbeheer is aangepast. Ook zijn er kozijnen vervangen en is er dubbel glas geplaatst.

Wethouder Tineke Zomer is blij met de verduurzaming van de gymzaal: "Dit is het eerste pand van het gemeentelijk vastgoed wat zo aangepakt is. Hierna gaan we aan de slag met het verduurzamen van het raadhuis. En ook bij onze andere panden zijn we aan het bekijken hoe we die het beste en snelste zo duurzaam mogelijk kunnen maken."

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Duurzaam Winterswijk - De toekomst maken we samen!

Cookie settings