Gemeente Winterswijk stelt LED-lampenpakketten beschikbaar.

October 31, 2019 1191 keer bekeken 0 comments

De gemeente Winterswijk stelt in samenwerking met de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) 1000 LED-lampenpakketten beschikbaar. Mensen die een LED-lampenpakket kunnen ophalen hebben deze week een brief gekregen van SDOA. Bij het uitdelen van de LED-lampenpakketten werkt de gemeente nauw samen met de Voedselbank, de WUh en de Post.

De gemeente Winterswijk wil in 2030 energieneutraal zijn. Het LED-lampenpakket helpt om energie te besparen. In het pakket zitten LED-lampen en een douchetimer. Deze zijn een mooie eerste stap in energiebesparing en het omlaag brengen van de energielasten. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Woensdag 30 oktober was de officiĆ«le aftrap van het uitdelen van de LED-lampenpakketten in het gebouw van de WUh aan de Torenstraat in Winterswijk. De wethouders Tineke Zomer en Elvira Schepers gingen daar in gesprek met ervaringsdeskundigen op het gebied van armoede, medewerkers van het Sociaal Team en organisaties die hebben meegedacht zoals Els Lieverdink van het Sociaal Steunpunt en Harry Garritsen van de WUh en de Winterswijkse Uitdaging. Gesproken is over het LED-lampenpakket en hoe energiebesparing en hierdoor ook kostenbesparing meer onder de aandacht kan worden gebracht bij mensen. De gemeente gaat samen met de ervaringsdeskundigen en andere betrokkenen actief aan de slag om hieraan een vervolg te geven. 

Op de foto overhandigt wethouder Tineke Zomer een LED-lampenpakket aan Harry Garritsen van de WUh. De WUh helpt bij het uitdelen van de pakketten. Op de foto staan verder van links naar rechts. Harry Garritsen, wethouder Elvira Schepers, Linda Souisa en Ozbey Genc. Linda is ervaringsdeskundige en Ozbey is sociaal werker bij de Post. Zij zetten zich in voor de opgave Armoedevrij Winterswijk en leveren vanuit hun expertise een waardevolle bijdrage aan hoe we de opgave duurzaamheid en de opgave Armoedevrij Winterswijk met elkaar kunnen verbinden. Het LED-lampenpakket is hier een mooi eerste voorbeeld van.

 

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...

Duurzaam Winterswijk - De toekomst maken we samen!

Cookie settings