Waardebon voor energiebesparende producten!

26-10-2020 3599 keer bekeken 18 reacties

Woningeigenaren in de gemeente Winterswijk ontvangen deze week per brief een waardebon van €70,- voor (kleine) energiebesparende producten voor de woning. Via de waardebon kunnen producten zoals tochtstrips, ledlampen, radiatorfolie en isolatiematerialen worden aangeschaft.

Waarom deze actie?

De gemeente Winterswijk streeft naar een energieneutraal Winterswijk in 2030. Ook landelijk zijn er doelen op het gebied van CO2-besparing. Om deze doelen te bereiken is het belangrijk om zoveel mogelijk energie te besparen. Daarom ontvangen woningeigenaren* in Winterwijk deze waardebon. Hiervoor hebben we een subsidie van het Rijk ontvangen. Er is in totaal €218.813,- voor deze actie beschikbaar. Wees er snel bij, want op=op!

Hoe werkt het?

Je kunt de waardebon gebruiken voor energiebesparende producten die je aanschaft tot en met 31 maart 2021. In de maatregelenlijst (pdf, 216 kB) vind je een overzicht van alle producten die je met de waardebon kunt aanschaffen, in de folder (jpeg, 179 kB) staan de actievoorwaarden. Let op het volgende:

  • Controleer voordat je de producten aanschaft of er nog voldoende budget beschikbaar is voor deze actie via www.winstuitjewoning.nl/winterswijk;
  • De waardebon kan maar bij één bouwmarkt of (web)winkel gebruikt worden. De minimale besteding bedraagt €35,-. Maximaal is de waardebon €70,- waard;
  • Ga naar www.winstuitjewoning.nl/winterswijk, upload het aankoopbewijs en vul de code van je waardebon in. Het bedrag wordt op je rekening overgemaakt.

Waar kan ik de producten aanschaffen?

Je kunt helemaal zelf bepalen waar je de producten koopt. Dit kan bij bouwmarkten, in een (web)winkel of bij een ondernemer bij je in de buurt. Omdat het in deze tijd extra belangrijk is om lokale ondernemers te steunen, vragen wij je om de aankopen zoveel mogelijk lokaal te doen. De volgende lokale ondernemers verkopen producten waarvoor je de waardebon kunt gebruiken:

BPG Overkamp Meddo  Geldereschweg 108, Winterswijk Meddo 0543-569561 www.overkampmeddo.nl
Breukers bouwmaterialen van Leeuwenhoekweg 1, Winterswijk 0543-513161 www.breukers.nl
De Isolatie Toko Corleseweg 20, Winterswijk 085-0020186 www.deisolatietoko.nl
Fixxar Winterswijk Spoorstraat 7, Winterswijk 0543-530584 www.fixxar.nl
Gamma Winterswijk Europark 2, Winterswijk 0543-520000 www.gamma.nl
Hema Winterswijk Misterstraat 17, Winterswijk 0543-513431  www.hema.nl
Huls Duurzame Energie Schoolstraat 18, Winterswijk 06-22774404 www.hulsduurzameenergie.nl
Isolatieloods Ambachtsstraat 73, Winterswijk 06-55704152 / 06-20701842 www.isolatieloods.nl
Pontmeyer Winterswijk Handelscentrum 4, Winterswijk 0543-520020 www.pontmeyer.nl


Wij hopen dat deze actie je op weg helpt naar een lagere energierekening en een duurzame(re) woning!

Heb je vragen?

Voor vragen over deze actie kun je contact opnemen met Winst uit je Woning. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.30 uur via nummer 023-5836936 en ook per e-mail bereikbaar via info@winstuitjewoning.nl. Voor vragen aan de gemeente Winterswijk over deze actie kun je contact opnemen met het team duurzaamheid.

Advies via het Agem Energieloket

Weet je niet waar je moet beginnen met energie besparen of voor welke maatregelen je het beste kunt kiezen? Wil je meer weten over de energiebespaarmogelijkheden voor jouw woning? Het Agem Energieloket heeft verschillende adviesdiensten zoals een gratis energiecoach of een bezoek aan huis om jou hierbij te helpen. Maak er gebruik van!

Regeling Reductie Energiegebruik (RRE)

Deze inkoopactie is onderdeel van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met de RRE regeling worden projecten opgezet om huiseigenaren te stimuleren tot (kleine) energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen. Daarnaast wordt advies gegeven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. Kijk voor meer informatie over deze Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) op www.duurzaamwinterswijk.nl/rre.

* Landelijk is bepaald dat deze waardebon actie geldt voor 'Eigenaar-bewoners', oftewel de natuurlijke persoon die volgens de kadastrale gegevens eigenaar is van de woning én volgens de gemeentelijke basisregistratie staat ingeschreven op het adres van de woning.

18  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Hoftijzer 27-10-20 om 8:56

Super! Mooie actie waarmee we zelf onze woning weer wat energiezuiniger kunnen maken en tevens de lokale middenstand steunen door daar de producten aan te schaffen! 

Ge63 30-10-20 om 1:05

Super maar waarom alleen huiseigenaren en geen huurders, ik Kan het ook wel gebruiken als particulier huurder mijn huis is oud en tocht enorm. 

Olivier Markestein 30-10-20 om 8:07

Beste Ge63,

Bedankt voor je bericht. Natuurlijk kunnen huurders zo'n waardebon ook goed gebruiken. De gemeente Winterswijk heeft voor de RRE regeling, waaronder deze actie valt, geld gekregen van het Rijk. Daarbij is door het Rijk bepaald dat projecten die met dit geld worden uitgevoerd zich moeten richten op de woningeigenaar. Deze woningeigenaar moet ook daadwerkelijk in de woning wonen (geen verhuurder). Om die reden hebben huurders geen waardebon ontvangen.

Mvg. Olivier (team duurzaamheid)

Bernard 30-10-20 om 16:52

Ik zie op de maatregelenlijst wel ledlampen staan (heb ik er al heel wat van), maar bv géén leddimmer. Die zal op zich niet besparen dus ergens begrijp ik het, maar voor de woonkamer zou ik graag willen overstappen op ledlampen, maar daar moeten ze kunnen worden gedimd, zoals ik nu ook heb. Daarvoor heb ik dan echter naast de (4) dimbare ledlampen twee leddimmers nodig, en de goeie kosten zó minstens 60 euro per stuk. Dat houdt me tot nu toe wat tegen.
Dus ik kan het me voorstellen, en toch zouden die er ook goed in passen, zou mij i.i.g. meteen over de streep trekken.

Olivier Markestein 30-10-20 om 17:47

Beste Bernard,

Bedankt voor je bericht. Ledlampen kunnen wel via de waardebon aangeschaft worden. Alleen niet functionele ledlampen, zoals speciale sfeerverlichting (bv. kerstverlichting), zijn uitgezonderd. Ook geldt er een maximum van zes ledlampen per waardebon. Leddimmers kunnen niet via de waardebon aangeschaft worden.

Mvg. Olivier (team duurzaamheid)

Lange darm 30-10-20 om 18:38

Hoi, wat is de verhouding van de vergoeding als ik bijvoorbeeld investeer in radiator ventilatoren van ongeveer €200,- is de waardebon dan ook €70,- waard of minder daar ben ik wel benieuwd naar. Groet lange darm 

Olivier Markestein 31-10-20 om 10:00

Beste Lange darm,

De waardebon is maximaal €70,- waard. Wanneer je iets aanschaft dat duurder is dan ontvang je het maximale bedrag van €70,- retour. De overige actievoorwaarden staan in de folder waarnaar op deze pagina verwezen wordt.

Mvg. Olivier (team duurzaamheid)

Jan 31-10-20 om 19:38

Beste hr /mvr.

Philips heeft superslim  led  15W 2700K wit ledverlichting. 
dit zijn armaturen waar de leds ingebouwd zijn 

vallen die ook onder de regeling? 
 

Vriendelijke groet 

 

Olivier Markestein 02-11-20 om 9:31

Beste Jan,

Jazeker, armaturen waar ledlampen zijn ingebouwd zijn toegestaan. Alleen niet functionele ledlampen, zoals speciale sfeerverlichting (bv. kerstverlichting), zijn uitgezonderd. Ook geldt er een maximum van zes ledlampen per waardebon.

Mvg. Olivier (team duurzaamheid)

YS 02-11-20 om 10:34

Allereerst mooie actie ! 

Phillips hue led lampen vallen er neem ik aan ook onder ?

als ik ze nu aanschaf  via de website van phillips zelf is dat dan akkoord ? Moet namelijk Nederlandse webshop zijn maar de verlichting linkt hij automatisch door naar .com dus twijfel even. 

Hoor het graag 

Olivier Markestein 02-11-20 om 14:50

Phillips hue led lampen zijn toegestaan. Alleen niet functionele ledlampen, zoals speciale sfeerverlichting (bv. kerstverlichting), zijn uitgezonderd. Ook geldt er een maximum van zes ledlampen per waardebon.

De (web)winkel waar je de producten aanschaft moet inderdaad in Nederland gevestigd zijn. Wanneer je hier over twijfelt, kies dan een andere (bij voorkeur lokale) winkel of neem contact op met de winkel om dit te controleren.

Mvg. Olivier (team duurzaamheid)

René 03-11-20 om 21:29

Ik heb geen waardebon gehad. Waar kan ik deze als nog krijgen ? 

Olivier Markestein 04-11-20 om 8:19

Beste René,

Wanneer je als woningeigenaar (+ tevens bewoner van de woning) de waardebon niet hebt ontvangen neem dan contact op met team duurzaamheid van de gemeente Winterswijk via de 'Contact' knop in de menubalk. Wij helpen je dan verder op weg.

Mvg. Olivier (team duurzaamheid)

 

Eric de noorman 04-11-20 om 20:09

Wetende dat mijn reactie via mijn ip getraceerd kan worden, laten onverlet dat ik/wij als huiseigenaar tot  op heden géén brief met waardebon te hebben ontvangen.

 

Ben ik de enige, of zijn er meer mensen die abusievelijk vergeten zijn.?

Olivier Markestein 05-11-20 om 8:14

Beste Eric,

Wanneer je als woningeigenaar (+ tevens bewoner van de woning) de waardebon niet hebt ontvangen neem dan contact op met team duurzaamheid van de gemeente Winterswijk via de 'Contact' knop in de menubalk. Wij helpen je dan verder op weg.

Mvg. Olivier (team duurzaamheid)

S. 06-11-20 om 12:35

Beste Oliver,

Hele mooie actie . Vooral omdat verduurzaming van mijn woning ook hoog op mijn agenda staat.

Ik kan het erg goed gebruiken omdat ik door omstandigheden zelf geen geld heb om mijn woning te verduurzamen. Het zou mooi zijn dat ze vanuit de regering mensen die geen middelen hebben voor verduurzaming van hun woning sowieso meer gaan subsidiëren. Nu is het alleen weggelegd voor mensen die wel genoeg geld hebben. 

Je ziet straks aan de daken met zonnepanelen waar wel of geen geld zit.

Ik heb alleen nog steeds geen bon ontvangen na 2x bellen en 2x mailen.

Ik zie graag uw reactie tegemoet (en de bon, want die sponsor ik zelf ook).

 

Olivier Markestein 06-11-20 om 12:41

Beste S,

Bedankt voor je bericht. Iedereen die zich bij ons meldt en aangeeft de waardebon niet ontvangen te hebben wordt zo snel mogelijk geholpen. Door de drukte kan dit wat langer duren. Er is op dit moment nog meer dan voldoende budget voor deze actie beschikbaar.

Mvg. Olivier (team duurzaamheid)

Ernst 06-11-20 om 20:08

Als je ook een dimmer wil moet hue starter kit kopen zit een dimmer bij en navraag wees uit dat deze kit rond de 88 euro ook in de actie past  dus mooie hue set (let op moet white ambient zijn) 3 lampen met bridge en dimmer voor ongeveer 18 eurie.

Cookie-instellingen