Al meer dan 300 aanmeldingen voor de inkoopactie van isolatiemaatregelen en zonnepanelen

26-06-2020 1126 keer bekeken 0 reacties

Op 10 juni 2020 is in Winterswijk een grootschalige inkoopactie gestart voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Inmiddels hebben ruim 300 woningeigenaren zich ingeschreven voor meer dan 500 maatregelen.

Met deze actie helpt de gemeente ruim achtduizend woningeigenaren maatregelen te treffen die de energierekening verlagen. Bij deze inkoopactie kopen woningeigenaren tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 31 juli 2020 vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl/winterswijk (opent in nieuw tabblad).

Meeste aanvragen voor zonnepanelen

Inmiddels hebben ruim 200 woningeigenaren offertes ontvangen voor zonnepanelen. De zonnepanelen zijn populair omdat de prijzen van zonnepanelen de afgelopen jaren sterk zijn gedaald. Een groot extra voordeel is dat woningeigenaren de btw op de aanschaf terugkrijgen van de Belastingdienst. Dat scheelt bijna 21% op de prijs. Woningeigenaren verdienen de zonnepanelen in 6 tot 8 jaar terug. Na die tijd wordt nog ruim 20 jaar geprofiteerd van groene stroom van eigen dak.

Woningeigenaren geadviseerd over isolatiemaatregelen

Al meer dan 140 woningeigenaren hebben voor isolatiemaatregelen een advies aan huis aangevraagd. Tijdens deze adviezen wordt in de spouwmuur en de kruipruimte onderzocht welke isolatiemaatregelen mogelijk zijn. Na deze opnames ontvangen de eigenaren de offertes vrijblijvend op maat vanuit de inkoopactie. 

Gemiddeld 30 procent subsidie bij twee isolatiemaatregelen

Voor huiseigenaren die twee -of meer- isolatiemaatregelen afnemen is gemiddeld 30% subsidie beschikbaar. De subsidie is beschikbaar voor onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie en HR++ glas. Zonnepanelen komen niet in aanmerking voor deze subsidie. Voor deelnemers aan de inkoopactie wordt de gehele subsidieaanvraag uit handen genomen. Meer informatie over de subsidieregeling is beschikbaar op www.winstuitjewoning.nl/subsidie (opent in nieuw tabblad).

Informatievideo over inkoopactie beschikbaar

Ter vervanging van informatieavonden over de actie op het gemeentekantoor is een informatievideo online beschikbaar. In deze video geven experts toelichting op de isolatiemaatregelen, zonnepanelen, ventilatiesystemen, optimalisatie van de CV installatie en aantrekkelijke subsidies en leningen. De video bevat daarnaast de antwoorden op de meest gestelde vragen. Geïnteresseerden kunnen de informatievideo bekijken via www.winstuitjewoning.nl/winterswijk (opent in nieuw tabblad).

Aanmelden kan tot 31 juli 2020

Bewoners met vragen over deze inkoopactie kunnen bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op: 023-5836936. Vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie kan nog tot 31 juli 2020 via www.winstuitjewoning.nl/winterswijk (opent in nieuw tabblad).

Ambities van de gemeente Winterswijk

De gemeente Winterswijk heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Daarvoor zet de gemeente maximaal in op energiebesparing en het verduurzamen van alle woningen en gebouwen in Winterswijk. ‘We hopen dat zoveel mogelijk woningeigenaren meedoen met deze inkoopactie, zowel voor de besparing op hun eigen energierekening als voor de bijdrage aan een energieneutraal Winterswijk in 2030‘, aldus wethouder Tineke Zomer.

Regeling Reductie Energiegebruik (RRE)

Deze inkoopactie is onderdeel van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Via de RRE regeling worden projecten opgezet om huiseigenaren te stimuleren tot (kleine) energiebesparende maatregelen in huis. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamwinterswijk.nl/rre.

 

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen